Wat denk je van een baan als hondenoppas?

Ja, dat klinkt in het begin misschien wel erg gek in de oren, maar dat bestaat! Er zijn heel wat honden in Amsterdam die vaak een oppas nodig hebben. Laten we een kijkje nemen in de wereld van hondenoppasser.

Wat is hondenoppas?

Een hondenoppas is een persoon die tegen een bepaald tarief, en voor een bepaalde periode, op jouw hond past. Dat kan door jouw viervoeter te brengen voor een wandeling, maar op verzoek kan de hondenoppas ook op de thuislocatie van jouw hond oppas doen. Het grootste voordeel is dat jouw hond opgevangen wordt door een echte hondenliefhebber, die weet heeft van hondenverzorging en die begrip heeft van zowel de fysieke als emotionele factoren die gepaard gaan met deze verzorging.

Waarom hondenoppas?

Hondenoppas kan voor vele baasjes een perfecte uitkomst zijn. Je hebt misschien meerdere banen, of moet je studie met werken combineren, of je moet misschien in verband met je baan vaker afreizen naar verschillende locaties die jouw hond niet accomoderen. Dit zijn voorbeelden van situaties waarbij het hebben van een hondenoppas ideaal zou kunnen zijn. Door te kiezen voor zo’n oppas, zorg je ervoor dat jouw trouwe viervoeter niets ontbreekt aan liefdevolle aandacht en zorg tijdens jouw afwezigheid. Een hondenoppas is nu ook super gemakkelijk te vinden online. Er bestaan verschillende websites met geregistreerde hondenoppassers, hun werkgebieden, het type oppas dat ze bieden alsook het tarief dat ze vragen voor oppas.

Van waar hondenoppas?

Niet alleen honden, maar huisdieren in algemeen opzicht, worden naar gelang de samenleving zich steeds verder ontwikkel, ook steeds meer beschouwd als echte leden van het gezin in tegenstelling tot gewoon een dier dat je te eten en te drinken geeft. Met deze ontwikkeling is de behoefte van dieren meer centraal gaan staan en wordt het begrip van een huisdier verzorgen steeds meer in bredere zin opgevat.