Ontmoet mijn honden!

Er zijn ontzettend veel hondenrassen en kruisingen waar je een maatje voor het leven uit kunt kiezen. De keuze die je maakt is afhankelijk van je leefomstandigheden, met andere woorden de ruimte en tijd die je hebt, maar ook de samenstelling van je gezin. Hoe honden je leven kunnen verbeteren, is afhankelijk van weinig factoren. Het is wel belangrijk om een hond te kiezen die past bij de hoeveelheid ervaring die je op het gebied van honden en hun opvoeding hebt. De ene hond is nu eenmaal lastiger in omgang dan de ander. En wil je een trouwe vriend hebben die goed opgevoed is, dan kies je een ras die je aankunt qua gedrag. Ik heb twee honden, een King Charles Spaniel van twee jaar oud en een Beagle van drie jaar oud. De honden zijn niet alleen mijn beste vrienden, maar ook die van elkaar. Het is ontzettend leuk om te zien hoeveel ze aan elkaar hebben.

King Charles Spaniel

De King Charles Spaniel valt onder de kleine rassen. Ze vallen op door hun prachtige zijdezachte vacht en lange oren. De hond heeft een schofthoogte van ongeveer 35 centimeter en een gewicht van ongeveer 5 tot 8 kilo, afhankelijk van of je kiest voor een reu of een teef. De kleuren van de hond zijn dieprood, zwart met roodbruin, wit met kastanje-rood en zwart-wit met roodbruin. De King Charles Spaniel is een fijne gezinshond met een rustig, doch sportief, vrolijk karakter en is allesbehalve agressief.

Beagle

De Beagle is een dappere en vrolijke hond. Populair door zijn herkenbare uiterlijk, waarbij de volgende kleurstellingen voor komen: lemon en wit, driekleurig, wit en tan, rood-wit, bruin-wit, chocolade tricolor en oranje en wit. Ook de Beagle is zeer geschikt als gezinshond door hun formaat en het feit dat ze graag bij hun baasjes zijn. Een Beagle is een hond die een consequente baas nodig heeft die de hond genoeg uitdaging en beweging geeft. Een Beagle wordt ongeveer 33 tot 41 centimeter hoog en weegt rond de 15 kilo. Ook wanneer je op een flat woont, kun je best een Beagle nemen, maar ga dan wel een paar keer per dag de deur uit om je hond genoeg beweging aan te bieden.