Mijn favoriete hondenrassen

In dit bericht ga ik het hebben over mijn favoriete hondenrassen.

Siberische Husky

Wie mij lang genoeg kent, weet dat ik dol ben op honden die nog een wolf-achtige uitstraling bezitten. Het zal dus geen verrassing zijn dat mijn meest favoriete hondenras de Siberische Husky is en dan natuurlijk voornamelijk vanwege zijn uiterlijke karakteristieken. Dit ras is echter een geweldige bol van energie die je niet makkelijk kan evenaren als baasje. Een actieve levensstijl is een onmisbare eigenschap voor ieder baasje wiens hart een Husky begeert.

Doberman Pinscher

De Doberman Pinscher is een ras die door het telen van verschillende hondenrassen bij elkaar is ontstaan in Belgie. Deze is een van mijn favorieten vanwege zijn beschermende en alerte natuur, maar ook zijn strakke uitstraling. De Doberman wordt wereldwijd als waakhond aangemerkt en is nogal onafhankelijk van aard, vergeleken met andere rassen.

Staffordshire Bull Terrier

De Stafford heeft wereldwijd een slechte reputatie gehad naar aanleiding van verschillende incidenten, veelal te wijten aan onverantwoordelijke baasjes naar mijn inzien. In tegenstelling tot hetgeen verteld wordt over dit ras, staat hij het meest bekend om zijn durf, enorme intelligentie en kinderliefde.

Golden Retriever

Waarschijnlijk wel werelds meest favoriete, is de Golden Retriever. Dit ras is door de jaren heen vaak getypeerd als de ideale familiehond die perfect met kinderen omgaat. Hij heeft een mooie vacht en speelse aard die vooral voor baasjes op zoek naar gezelschapsdieren prettig is.

Cavalier King Charles Spaniels

Misschien wel de meest aanhankelijke van de lijst is de Cavalier King Charles Spaniel. Een ras dat voornamelijk van menselijke aandacht houdt en veel aan zijn baasje hangt. Ieder baasje van een Cavalier is echter gewaarschuwd; dit ras kan af en toe wat koppig zijn. Hij heeft qua opvoeding daarom een bepaalde discipline nodig, maar vanuit een zachthartige benadering.

Verder ben ik dol op spelletjes en er bestaan heel veel leuke spelletjes voor de hondenliefhebber.