Honden in Amsterdam

Als hoofdstad van Nederland is Amsterdam niet alleen de meest bekende, maar ook de gemeente met het grootste aantal inwoners. Echter, waar mensen zijn, zijn ook huisdieren. En een van de top gezelschapsdieren is nog altijd de hond. Hoe gaat deze moderne stad om met het houden van een hond als gezelschapsdier?

Uitlaat- en losloopgebieden

Op verschillende locaties in Amsterdam is het toegestaan jouw rakker uit te laten of zelfs van de lijn af te laten genieten van de vrijheid en de natuur. Er is een overzicht beschikbaar van alle uitlaat- en losloopgebieden. Het is wel zaak dat je alert bent als baasje en de instructies goed in de gaten houdt van wanneer jouw hond verplicht aan de lijn moet en wanneer hij vrijuit zijn gangetje mag gaan zonder restricties. Zelf vind ik het erg leuk om hier te komen, zodat ik mijn favoriete rassen kan bewonderen. Enkele leuke hondenuitlaatgebieden zijn:

  • Vondelpark gelegen in het centrum van Amsterdam
  • Beatrixparkgelegen in Amsterdam-Zuid
  • Rembrandtpark gelegen in Amsterdam-West

In het Vondel- en Beatrixpark is het toegestaan dat honden het hele jaar door mogen loslopen. In Rembrandtpark dienen honden op enkele locaties in het park verplicht aangelijnd te zijn.

Reizen met openbaar vervoer

Over het algemeen is het altijd toegestaan met jouw hond te reizen middels openbaar vervoer, zij het de trein, tram, metro of bus. Er bestaan echter voor het meereizen van jouw hond wel verschillende voorwaarden die door de verschillende vervoerders vastgesteld zijn. Doorgaans mag jouw hond in een hondenmand of –tas kosteloos meereizen. Ook kortgelijnd is het toegestaan hem mee te nemen. Mocht het zo zijn dat jouw viervoeter een zitplek op het openbaar vervoersmiddel occupeert, dan geldt dat je voor het meereizen een tarief moet betalen. Als jouw hond echter voor last of hinder zorgt, heeft de chauffeur het recht jou en jouw hond te verzoeken van het vervoersmiddel af te stappen.

Dierenklinieken

Amsterdam beschikt over ontelbare dierenklinieken, met elk een scala aan specialistische behandelingsmogelijkheden voor jouw viervoeter. Vele van de dierenklinieken hebben tevens aangepaste openingstijden en een EHBO departement voor spoedeisende gevallen. Enkeledierenkliniekenzijn in Amsterdam:

  • Dierenkliniek Amsterdam-Noord
  • DierenkliniekWesterpark Amsterdam
  • Dierenkliniek Centrum-Oost Amsterdam