Het beste eten voor je hond

Honden verzorgen en hun gezondheid en gewicht op peil houden, vraagt een juiste calorie-inname van evenwichtig voedsel. Dus, wat is het beste hondenvoer voor je hond? Het antwoord is afhankelijk van een aantal factoren. In feite is er geen enkel hondenvoer dat het beste is voor alle honden en puppy’s. Het is wel zo, of je nu droogvoer koopt voor je hond of zelf eten maakt, dat jouw hond een evenwichtig dieet nodig heeft om gezond te blijven.

Mijn advies

Bekijk de ingrediënten op de verpakking van het hondenvoer. Kijk of het eiwitgehalte ten minste 30 procent bedraagt, het vet minstens 18 procent, conserveringsmiddelen via vitamine E en/of C aanwezig zijn en kijk ook of er omega-vetzuren in zijn verwerkt. Er mogen GEEN KLEURSTOFFEN aan het voer zijn toegevoegd! Om ervoor te zorgen dat het hondenvoer dat je koopt de juiste mix van voedingsstoffen bevat, zoek de woorden “complete en evenwichtige voeding” op de verpakking.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen schadelijk zijn, met name een calciumaanvulling voor een zwangere teef. Als het hondenvoer van goede kwaliteit is, dan is er geen speciale aanvulling nodig. Als een supplement nodig is om de hond er beter te laten uitzien, zich beter te voelen of gezondere pups te werpen, kan je beter het eten veranderen dan je hond voedingssupplementen geven.

Het juiste hondenvoer

Vind je hondenvoer dat aan bovenstaande criteria voldoet, en er zijn er een heleboel waaruit je kan kiezen, mag je erop vertrouwen dat je je hond het beste hondenvoer geeft. Een aantal goede en gezonde merken zijn: Royal Canin, Pedigree, Carnilove, Hill’s, Purina en nog vele andere.

Wat de snacks tussendoor betreft, deze mogen maximaal 10 procent bedragen. Een grotere hond kan al wat meer hebben, maar dan nog is het gevaarlijk om overgewicht te kweken.

Ook over je huisdieren trainen kan ik je misschien helpen met enkele tips. Lees dus vooral verder!