De beste hond-vriendelijke plaatsen in Amsterdam

Ik woon in Amsterdam en ben hier dan ook dagelijks met mijn twee honden te vinden. Enthousiaste hondeneigenaren vergeten nog weleens dat niet iedereen hun enthousiasme over dit huisdier deelt. Daarom zie je hieronder een overzicht van de beste plaatsten waar jij en je huisdier warm welkom worden geheten.

Café de Spuyt

In het centrum van Amsterdam vind je de gezellige bruine kroeg Café de Spuyt. Zeker wanneer je van een hapje en een lekker biertje houdt, in het gezelschap van je hond, zit je hier goed. De enorm uitgebreide kaart maakt dat je ruime keuze hebt uit diverse biersoorten.

Coffee Bru

In de Coffe Bru drink je na je wandeling met je hond, de lekkerste koffie van heel Amsterdam. De Coffee Bru ligt in Oost-Amsterdam en doet je in Afrikaanse sferen wanen. Je kunt hier ook heel goed ontbijten. De menukaart is eenvoudig maar de producten die je hier bestelt, zijn van uitstekende kwaliteit.

The Bulldog Energy

In het Bulldog Hotel aan de Oudezijds Voorburgwal in onze hoofdstad vind je de coffeeshop The Bulldog Energy. Ook hier ben je met je trouwe viervoeter van harte welkom. Het uitzicht op de grachten is fantastisch en bij goed weer kun je dan ook urenlang genieten op het terras terwijl je diverse boten voorbij ziet varen.

Drovers Dog

Amsterdam heeft maar liefst drie vestingen van Drovers Dog, namelijk in de Wibautstraat, in de Atjehstraat en in de Heemstedestraat. Het zijn gezellige restaurants geschikt voor het hele gezin, dus ook voor je hond. Je bent hier welkom voor een lekkere kop koffie, een cocktail, lunch of een uitgebreid diner.

Granada

Ook wanneer je een hapje wilt eten, zijn jij en je trouwe viervoeter in sommige restaurants welkom. Een voorbeeld hiervan is het restaurant Granada aan de Leidse Kruisstraat. Je geniet hier van de heerlijkste tapas met je hondenvriend aan je voeten. En het leukste is dat je hier voor een vaste prijs zoveel tapas mag eten als je op kunt.

Brasserie van Baerle

 

Aan de Van Baerlestraat in Amsterdam vind je deze gezellige brasserie waar jij en je hond kunnen bijkomen van een intensieve stadswandeling. De keuken van de brasserie is geïnspireerd door de Franse keuken, terwijl de sfeer heel erg doet denken aan de ontspannen mentaliteit van de mensen in New York. Je kunt hier op elk moment van de dag ontbijten, lunchen en dineren.

En wat denk je van een baan als hondenoppas?